2012 m. gruodžio 16 d.

Apelsininiai sausainiai

Sveiki, mielieji. Šventėms po truputį artėjant atrandu laiko palepinti save ir savo tėvus saldumynais. Norėjau kepti apelsininį pyragą, bet šaldytuve pritrūkau produktų, o tokiu oru į parduotuvę eiti tikrai nesinorėjo, tad taip gimė apelsininiai sausainiai. Kaip ir yra įprasta mano virtuvėje - receptas originalus. Taip sakant pagal mane. Tešlos pagrindo receptą "pasigrobiau" iš internetinės svetainės, kurios neužsirašiau ir pamiršau, tad tenepyksta jo autorius.
O norintiems išsikepti šių tikrai lengvų ir greit gaminamų sausainių duodu receptuką:

4 kiaušiniai
100g margarino
~350g miltų
2 v.š. cukraus
1-no apelsino žievelė
~70ml. apelsinų sulčių

Gaminimas:
Išplakite kiaušinius iki vientisos masės, suberkite cukrų ir dar paplakite, supilkite miltus ir nuplauto apelsino smulkiai tarkuotą žievelę. Viską labai gerai išmaišykite šaukštu kol masė susijungs. Supilkite lydytą sviestą bei apelsinų sultis ir taip pat viską gerai išmaišykite. Tešla gausis skysta. Nepanikuokit, taip ir turi būt. Žinoma jeigu pakabinus šaukštu tešla nubėga kaip vanduo įberkite dar miltų ir vėl labai gerai išmaišykite kol neliks gumulėlių. Masės konsistencija gaunasi labai panaši į keksiukų, tad tie kam teko su jais susidurti supras. Išklokite skardą sviestiniu popieriumi ir šaukštu ant jo formuokite sausainius. Tai tikrai nėra lengva, bet idealios formos nebūtinos. Orkaitę įkaitinkite iki 250 C ir pašaukite sausainius. Po 1-2min sumažinkite ugnį iki 180C ir kepkite apie 40 min. Maždaug kas 20min sausainius apverčiau, nes pas mane nėra funkcijos, kad keptų ir iš viršaus, ir iš apačios, jei pas jus tokia yra vartyti neprireiks. Iškepusius sausainius galima aplieti šokoladu - taip dar skaniau. Receptukas puikiai tinkantis ir tingiems savaitgaliams ir švenčių stalui.
Skanaus ;)



Komentarų nėra: