Taip. Pošventiniai apelsinai vis dar valdo mano namuose. Labai lengvai gaminamas ir gana pigus pyragas, kuris žinoma, kaip visuomet, pakeistas. Iš tiesų nustebau, kaip gerai gavosi, nes su mama buvom nusprendę, kad nieko iš šio pyrago nebus. Tešla tikrai per skysta kaip pyragui, bet vis dėlto viskas gerai.
Jei ir jums patinka tokie pyragai štai receptas:
Jei ir jums patinka tokie pyragai štai receptas:
120g kukurūzų miltų
1a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
280g sviesto
300g cukraus
1 apelsino sultys
2 apelsinų žievelės
Gaminimas:
Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki vientisos masės. Į gautą kremą po vieną įmaišykite kiaušinius. Supilkite apelsinų sultis ir žieveles, gerai išmaišykite ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską labai gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Jeigu tešla labai labai skysta įberkite dar šaukštą miltų. Supilkite tešlą į kepimo formą išteptą sviestu arba išklotą sviestiniu kepimo popieriumi (jeigu kepimo forma silikoninė nieko panašaus nereikia). Kepkite pyragą ~45-50min 180C orkaitėje. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Prieš valgant gerai atvėsinkite. Pyragas gaunasi saldus, drėgnas, bet traškus (dėl kukurūzų miltų).
2 komentarai:
Gerokai per daug cukraus ir apelsino žievelės. Traškumo irgi nėra, bet gal būna kitokių miltų ? Nes aš radau tik labai smulkiai maltus Ustukių malūno...
Kas dėl kiekių, galbūt, kiekvienam pagal skonį, o apelsinai nebuvo patys didžiausi. Kas dėl miltų, negaliu pasakyti kokie jie buvo, nes pyragas keptas velniškai seniai :( , bet kiek pamenu miltai tikrai nebuvo labai smulkūs. O traškumas jaučiamas buvo pyrago luobelėje. Smagu, kad išbandėte ir pasidalinote patirtimi. Visuomet siūlau mėginti savus variantus, keiskite receptą ir improvizuokite. :)))
Rašyti komentarą