2014 m. spalio 16 d.

Obuoliniai blyneliai arba "Niekada nieko neišmesk!"


Blynai su obuoliais mažai ką nustebins, bet kaip jums blynai iš obuolių?

Išties šis receptas "gimė" būtent dėl studentiško gyvenimo džiaugsmų. Virėm kompotą po kurio liko virti obuoliai, kuriuos išmesti gaila, o tiesiog suvalgyti nesinorėjo. Rezgiau mintį kur būtų galima juos panaudoti ir kilo idėja: "seniai kepiau blynus". Kaip kepti blynus su obuoliais žinau jau seniai, o kaip iškepti blynus iš obuolių - buvo iššūkis. 

Receptas:
2 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
6 v.š. miltų
5 dideli virti obuoliai be luobelių ir sėklų (iš kompoto)
2 a.š. cinamono
aliejus

Gaminimas:
Išplakite kiaušinius su cukrumi. Išsijokite į juos miltus su cinamonu. Sudėkite į šį mišinį trintus virtus obuolius. Obuoliai ir miltai dalinasi pirmąją vietą šiame recepte.Viską labai gerai išmaišykite ir kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iki tol, kol blynai taps rusvi. Manau prie jų puikiai tiktų natūralus jogurtas ar liesa grietinė.Viskas. Taip paprasta ir skanu, o niekuomet nebuvo mėginta. Eksperimentuokite virtuvėje tiek, kiek užsigeidžiate, nes tik taip, mano nuomone, jūs galėsite atrasti save. Ir žinoma - niekuomet nieko neišmeskite jei galite tai panaudoti. 
Skanaus!

Komentarų nėra: