2012 m. gegužės 19 d.

Bananų duona

Ištiesų, tai ne duona, o labai skanus ir gana drėgnas pyragas, kurio erą mūsų šeimoje pradėjau aš.
O viskas prasidėjo gal prieš gerus metus, kai būnant su Gerda lauke, jai paskambino mama ir liepė parnešt bananų. Man žinoma iškilo klausimas "kam jų?" ir sulaukiau atsakymo "keps bananų duoną". Iš pradžių suėmė juokas. Duona ir dar su bananais? Jūs gal juokaujat? Bet kai išgirdau receptą, sumaniau pati ją iškepti. Nenusivyliau, o mama "užsikabliavo". :)
Taigi receptukas:
125g sviesto
150g cukraus
2 kiaušiniai
200g miltų
2-3 bananai
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
Pyragas nėra labai brangus, ypač bananų sezonu.
Na, o gaminimas irgi lengvas. Pirmas darbas, kurį reikia atlikti, tai užsikaisti puodą su vandeniu ir metaliniam arba stikliniam inde, virš vandens garų, išlydyti sviestą. Na, o kol sviestas tirpsta susidedame visus ingridientus į dubenį (išskyrus bananus)
Tada kol sviestas dar nėra ištirpęs imame šakutę ir sumaigom bananus. Kaikas naudoja "blenderį" ar pjausto peiliu, bet sumaigyti bananai geriau pasiskirsto tešloje.
Maždaug taip turi atrodyti jūsų sumaigyti bananai.
Na tada kai išsilydo sviestas supilame jį į tą patį dubenį ir sukrečiame bananus. Viską labai gerai išmaišom mikseriu. Jeigu tešla būtų per nelyg tiršta įpilkite 1-2 valgomus šaukštus pieno. Tuomet bent aš ėmiau silikonę kepimo formą (nes nedidelės metalinės ir neturiu, ir kaip jau sakiau - jose kept nemoku) ir supyliau viską į ją. Aš mėgstu padaryti saldžią ir traškią plutelę, tad kai supyliau tešlą į formą, apibarsčiau ją vaniliniu cukrumi.
Taip paruoštą jūsų duoną dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180-200 C ir kepkite apie 15min. Žinoma stebėkit savo kepinį, kad nesusviltų. Patikrinkite pyragą mediniu pagaliuku - jei ant jo nėra "žalios" tešlos - galite jį traukti iš orkaitės.
Pasakiškas skonis kol dar šiltas ir valgomas užgeriant pienu. :)


Komentarų nėra: