2012 m. gegužės 24 d.

Florentinai po pirmojo egzamino

Sveiki.
Taigi vakar laikiau pirmąjį savo gyvenime egzaminą (lietuvių). Išlaikiau ar nevisai dar nežinau, bet patikėkit ir žinot nenoriu. :)
Jei nuoširdžiai nelabai pamenu ką aš jame veikiau, bet puikiai žinau ką veikėm po jo. Kaip visuomet visi draugiškai keliavom į mišką su UNO. :)
Ši įrašo dalis supažindins jus su taip pat vienu iš geriausių žmogučių - Aira. :)
Keletas vaizdų iš vakar vakaro:
 Na, o po tokių darbų reikia pajaust atsipūtimą. :P
Jau vakar sugalvojau kepti florentinus, bet maniau, kad jie sulauks šeštadienio. Deja, iškepiau juos šiandien grįžus iš mokyklos, bet jų jau nebėra...
Tai vieni skaniausių, pigiausių ir lengviausiai iškepamų sausainiukų.
Jums reikės:
250g dribsnių
1 indelio kambario temperatūros kondensuoto pieno
aguonų, torto pabarstukų, įvairių sėklų. Žodžiu, pagal skonį, dėkit ko norit saują. Aš šįkart dėjau chia juodasias sėklas.
Taigi įsijungiame orkaitę ir ją įkaitinam iki 190C, sudedame dribsnius į didesnį indą
 ir supilam ant jų kondensuotą pieną. Viską gerai išmaišom, kad visi dribsniai būtų "matę" kondensuoto tik negalima pilti jo per daug. Dribsniai turi būti tik sudrėkę. Tuomet dedame saują sėklų ar pabarstų ir dar kartą gerai išmaišom.
 Klojam į skardą sviestinį kepimo popierių (aš naudojau wax paper iš Rimi) ir dviem šaukštais dedame dribsnių lizdelius.
 Nežinau kiek laiko kepiau. Iki tol kol pakeičia spalvą ir pajudinti nebyra. Iškepusius dedame ant stalo, ataušiname ir skanaujame. :)

Komentarų nėra: