Turbūt drąsiai galiu teigti, jog, tai skaniausias pietų patieklas.
Taip pat itališkas, ilgai gaminamas, bet nuostabaus skonio.
Reikės:
500g maltos mėsos
50g šoninės
1(didelio) svogūno
4 sk. česnako
5 (vidutinio dydžio) morkų
raudonėlio
kalendros
čiobrelio
1 lauro lapo
1 v.š. vorčesterio padažo
1 v.š vyno acto
1 a.š. cukraus
1 v.š. pomidorų pastos
400g koncervuotų pomidorų be odelių
druskos
pipirų
sūrio
aliejaus
500g spageti makaronų
Gaminimas:
Apkepiname šoninę, tuomet į tą pačią keptuvę sukrečiame maltą mėsą ir taip pat apkepiname. Apkepusią mėsą dedame į puodą. Keptuvėje likusiuose riebaluose apkepam paeiliui smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką ir tarkuotą morką. Kai daržovės suminkštėje jas taip pat dedame į puodą, suberiame raudonėlį, kalendrą ir čiobrelį ir viską šiek tiek paverdam. Pavirus įpilame šlakelį aliejaus ir vyno acto, druską, pipirus, vorčesterį, lauro lapą,cukrų, pomidorų padažą, bei koncervuotus pomidorus su visu skysčiu esančiu skardinėje. Visa tai ant mažos ugnies su uždengtu dangčiu verdame 1,5-2val. Baiginėjant virti padažui išverdame makaronus. Viską sudedame į lėkštę ir smulkiai užtarkuojame sūrio.
Skanaujam ir mėgaujamės! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą