Taip, taip, taip. Kalėdos jau praėjo, niekam imbierai ir mandarinai neberūpi, bet vis dėlto šie mažyliai nusipelnė pagarbos ir išskirtinio dėmesio visus metus. Labai skanūs, traškūs ir gražiai rusvi. Pamėginkite:
350 g miltų
1,5 a.š malto imbiero
1 a.š malto cinamono
1 a.š kvapiųjų pipirų
1,5 a.š kepimo miltelių
175 g kambario temperatūros sviesto
5 v.š cukraus
1,5 a.š malto imbiero
1 a.š malto cinamono
1 a.š kvapiųjų pipirų
1,5 a.š kepimo miltelių
175 g kambario temperatūros sviesto
5 v.š cukraus
4 v.š skysto medaus
150 ml pieno
150 ml pieno
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius. Išsukite cukrų su sviestu iki purumo (nesitikėkite purumo kaip plakant kiaušinio baltymą - to nebus) po to supilkite medų ir išmaišykite. Į sviesto masę pakaitomis pilkite birius produktus ir pieną. Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkykite gautą tešlą ir suformuokite rutulį, kurį įvynioją į maistinę plėvelę palikite pailsėti šaldytuve bent 3-4 valandoms. Iškočiokite tešlą labai plonai, taip, kaip jums tik gaunasi. Išspauskite iš jos norimos formos sausainėlius ir dėkite juos į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Šaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę 5-8 min. Sausainiai bus iškepę, kai gražiai parus.
Man gavosi apie 6 kepimo skardos tokių sausainėlių. Jie iškeliavo, kaip šiltos dovanos iš visos širdies, mano brangiausiems. Stulbinamai skanu su stikline pieno.
Pasimėgaukite :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą