Miško saldumynai!
Liepa - laikas, kada prasideda derliaus pikas, o gervuogių ir aviečių uogos pripildo pamiškes. Vien dėl to, kad uogų sultingumas pasiekė visas įmanomas ribas, o noras išmėginti save vis dar auga - miško uogų keksiukai.
Receptas:
1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus
3 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. kavos
5 v.š. aliejaus
2 bananai
250 g. aviečių ir gervuogių uogų
Gaminimas:
Užplikykite kavą 100 ml. vandens. Ištrinkite bananus su cukrumi ir aliejumi, į gautą masę įmaišykite nuplautas ir išvalytas uogas. Įsijokite ir gerai išmaišykite kepimo miltelius ir miltus. Nukoškite kavą ir gerai įmaišykite į tešlą. Supilkite į keksiukų formeles po 3 v.š. tešlos ir kepkite 15 min. 180 laipsnių orkaitėje arba tol, kol tešla nelips prie medinio pagaliuko.
Kaip galima patobulinti receptą?
Pridėkite įvairesnių miško uogų, pvz.: mėlynių ar žemuogių. Keiskite miško uogas į uogas augančias darže (braškės, šilauogės, vyšnios ir pan.). Gaminkite visavalgišką variantą su kiaušiniais ir sviestu. Mėgstantys labai saldžiai gali dvigubinti cukraus kiekį.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą