2013 m. gruodžio 31 d.

Imbieriniai sausainiai

Taip, taip, taip. Kalėdos jau praėjo, niekam imbierai ir mandarinai neberūpi, bet vis dėlto šie mažyliai nusipelnė pagarbos ir išskirtinio dėmesio visus metus. Labai skanūs, traškūs ir gražiai rusvi. Pamėginkite:

350 g miltų
1,5 a.š malto imbiero
1 a.š malto cinamono
1 a.š kvapiųjų pipirų
1,5 a.š kepimo miltelių
175 g kambario temperatūros sviesto
5 v.š cukraus 
4 v.š skysto medaus
150 ml pieno

Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei prieskonius. Išsukite cukrų su sviestu iki purumo (nesitikėkite purumo kaip plakant kiaušinio baltymą - to nebus) po to supilkite medų ir išmaišykite. Į sviesto masę pakaitomis pilkite birius produktus ir pieną. Ant miltais pabarstyto stalo gerai išminkykite gautą tešlą ir suformuokite rutulį, kurį įvynioją į maistinę plėvelę palikite pailsėti šaldytuve bent 3-4 valandoms. Iškočiokite tešlą labai plonai, taip, kaip jums tik gaunasi. Išspauskite iš jos norimos formos sausainėlius ir dėkite juos į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Šaukite į iki 180C įkaitintą orkaitę 5-8 min. Sausainiai bus iškepę, kai gražiai parus. 
Man gavosi apie 6 kepimo skardos tokių sausainėlių. Jie iškeliavo, kaip šiltos dovanos iš visos širdies, mano brangiausiems. Stulbinamai skanu su stikline pieno.
Pasimėgaukite :)

Komentarų nėra: