2013 m. gruodžio 31 d.

Sūrio lazdelės pagal mane

Na va, nespėjau priprast prie 2013, o už kelių valandų jau 2014 metai ateis. Ir keista, ir liūdna, ir smagu tuo pačiu. Na, o kadangi draugučiai daros "sumestinį balių" štai manoji dalis - sūrio lazdelės, kurias įkvėpė nuostabioji kulinarė Beata Nicholson. Tikrai verta ir teisinga pamėginti patiems, o, kad gautųsi, štai jums receptėlis pagal mane:

6 nedidelių šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos gabalėlių (jie jau būna taip supakuoti, jei pirksite, todėl nesukite galvos)
150g tarkuoto fermentinio sūrio
3 a.š. picų prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis)
3 a.š. maltų aštriųjų čili pipirų
3 a.š. kario
3 a.š. rozmarino
3 a.š. citrininių pipirų
6 a.š. linų sėmenų
6 a.š. sezamo sėklų
kelių žiupsnių druskos
vandens

Gaminimas:
Imkite gabalėlį tešlos. Ant jos pabarstykite sūrio ir po pusę šaukštelio visų prieskonių bei po šaukštelį sezamo ir linų sėmenų, pagal skonį druskos. Paimkite kitą tešlos lakštą ir jį negausiai, konditerinio teptuko pagalba, sudrėkinkite vandeniu. Sudrėkintąją pusę dėkite ant apibarstyto lakšto taip, kad sueitų abiejų laktų kraštai, o įdaras liktų viduje. Tuomet tvirtai, bet atsargiai iškočiokite šį dvigubą lakštą ant negausiai miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol jo plotas padidės maždaug 50%. Tešlos lakšto vartyti nereikia. Tuomet dar kartą padrėkinkite vandeniu viršų ir suberkite dar po pusę šaukštelio prieskonių  ir po šaukštelį sezamo bei sėmenų, taip pat užberkite dar šiek tiek sūrio. Supjaustykite tešlą maždaug 1-2cm storio juostelėmis, persukite jas kelis kartus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 200C orkaitėje 5-10 min. Lazdelės gražiai išsipūs ir aprus. Kartokite kol pabaigsite tešlą.
Mano šeima gyrė, draugai dar neragavo, o man pačiai jos labai labai patiko. Skatinu pamėginti, nes paragavę tikrai nenusivilsite. Greita, pigu, skanu.

Laimingų, mielieji skaitytojai, jums naujųjų - 2014 metų! Išlikite sveiki, aktyvūs ir smalsūs. Tikiuosi ir žaliojo medinio arklio metais atrasime kažką naujo ir įdomaus visi kartu. :)

Komentarų nėra: