2012 m. rugpjūčio 9 d.

Naminiai "bounty" saldainiai

Vienintelė mintis po paragavimo buvo "wow!". Neapsakomai skanūs ir lygiai tokie pat kaip tikrieji "bounty". Negaliu patikėt, kad viskas gavosi taip gerai, nes darbas išties gan nešvarus.
Man gavosi 31 saldainis, bet viskas priklauso nuo jų dydžio.

Sudėtis:
200g kokoso drožlių
100 ml grietinėlės
150g cukraus pudros
70g nesūdyto sviesto
1ml romo ekstrakto
200g šokolado
2a.š. aliejaus

Gaminam:
Išmaišom kokoso drožles su cukraus pudra. Puode ant mažos ugnies kaitinam grietinėlę ir sviestą kol pastarasis ištirpsta (nepamirštam maišyt). Ištirpus sviestui įlašinam 1-2 lašus romo ekstrakto (jis nėra būtinas) ir vėl permaišom. Visą skystį supilam ant kokoso drožlių ir cukraus pudros. Vėl gerai išmaišom. Recepte rašė rankom, bet aš formavau ledų šaukšteliu nedidelius rutuliukus (labai limpa prie rankų, tad ir rankas ir įrankį su kuriuo formuosite rutuliukus išvien palaikykit drėgną). Šiuos rutuliukus dedame ant lėkštės ar padėklo, kuris yra išklotas sviestiniu kepimo popieriumi. Sudėjus visus saldainius uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldymo kamerą ~30min. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, jam ištirpus į jį įmaišykite 2a.š. aliejaus (saldainiai įgaus blizgesį). Palaikykite šokoladą skystą (maža ugnis). Imkite rutuliukus ir mirkykite juos į šokoladą. Pamirkę vėl dėkite ant to paties padėklo su sviestiniu popieriumi. Baigę visų rutuliukų mirkymą dėkite juos dar ~15min į šaldiklį, kad tvirtai sustingtų šokoladas. Išėmę šiek tiek palaikykite kambario temperatūroje prieš valgydami, taip saldainiai įgaus tikrąjį skonį.
Mėginkite ir mėgaukitės.
Skanaus :)

Komentarų nėra: