2014 m. spalio 5 d.

Studentiški cepelinai (didžkukuliai) arba sekmadienis = kulinarijos gimtadienis



Sekmadienis ir vėl čia, o mes su "butioke" ir vėl virtuvėj. Kadangi pajėgiau šeštadienį atsikelt būtent tuomet, kai rodė "Beatos virtuvę", tai jau nuo pat ryto svajojau kaip gaminu cepelinus. O ypač, kai jie vadinasi studentiškais. Gavosi taip, kaip gavosi, bet skonis nenukentėjo, tad visiems studentams ir netik 
receptas:

14 vnt. vidutinio dydžio bulvių (neturiu kuo svert, tad rašysiu vienetais)
4 v.š. manų kruopų
4-5 v.š. krakmolo
1 a.š. acto

 įdarui:
300g. vištienos
1 morka

Druska
Pipirai
Vanduo

Gaminimas:
Nulupkite bulves ir 5 iš jų išvirkite pasūdytame vandenyje. Likusias bulves sutarkuokite burokine tarka ir į jas įpilkite šaukštelį skiesto acto (kad bulvės neruduotų). Išbrinkinkite manų kruopas verdančiame vandenyje (užpilkite taip, kad kruopos būtų pilnai apsemtos). Į tarkius įmaišykite išbrinkintas manų  kruopas, sugrūstas virtas bulves ir 4 šaukštus bulvių krakmolo, įberkite druskos ir pipirų. Štai ir jūsų cepelinų masė. Įdarui patroškinkite morkas ir vištieną su mėgstamais prieskoniais. Užvirkite didelį puodą pasūdyto vandens (man teko virti per du puodus, nes gavosi 11 cepelinų, o puodo didelio nėra). Ištirpinkite ŠALTAME vandenyje 1 šaukštą bulvių krakmolo (jei mėginsite išleisti krakmolą verdančiame puode jis sušoks į gumuliukus). Užvirus vandeniui į jį įleiskite ir ištirpintą krakmolą. Sudrėkinkite rankas ir imkite bulvių masę, per vidurį jos dėkite arbatinį šaukštelį įdaro ir apgobkite į bulvių mase. Atsargiai sudėkite cepelinus į puodą ir virkite ~ 20min. Išvirusius cepelinus išimkite iš vandens. Puikiai prie jų tik spirgučių padažas arba grietinė. Sekmadienis - šventė mūsų namuose, tikiuosi jūsiškiuose taip pat. 
Skanaus! :)

Komentarų nėra: