2018 m. kovo 26 d.

Kreminis padažas makaronams su lašiša ir špinatais

Lašiša, lauk iš šaldiklio!

Pietums, o pasitikintiems savo medžiagų apykaita ir vakarienei, puikiai tinkantis patiekalas be mėsos. Tiesiog kartais mėsą tikrai vartojame per dažnai ir ji pabosta, o šaldiklyje juk daugelis turite bent gabalėlį šaldytos žuvies.

Receptas (3 porcijos):
Pusė pakelio pasirinktų makaronų
200g. lašišos ar kitos pasirinktos žuvies
Dvi saujos špinatų
Nedidelis svogūnas
3 dantukai česnako
1 dėžutė lydyto sūrio
2 v.š. grietinės
1 v.š. sviesto
1 mandarino sultys
Druska, pipirai
Mėgstami prieskoniai (bazilikas, raudonėlis, mairūnas)
Parmezano sūris

Gaminimas:
Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite makaronus ir kartais pamaišykite. Keptuvėje išlydytame svieste iki auksinės spalvos apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir kapotą česnaką. Sudėkite smulkintą lašišą, išspauskite mandarino sultis ir maišykite kol lašiša iškeps. Įmaišykite du šaukštus grietinės ir smulkintus špinatus. Leiskite špinatams pasitroškinti apie 2 min. Įmaišykite lydytą sūrelį. Sudėkite išvirusius makaronus į keptuvę su padažu ir gerai išmaišykite, kad padažas padengtų visus makaronus. Prieš patiekiant užtarkuokite truputį parmezano.

Kaip galima patobulinti receptą?
Į padažą (vietoj špinatų ar kartu su jais) įmaišykite smidrų, cukinijos, poro ar kitų nerūgščių ir nevandeningų daržovių. Grietinę keiskite grietinėle arba dėkite tik lydytą sūrį. Lašišą keiskite vištiena ar grybais. Prieš patiekiant apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais, pipirnėmis ar petražolėmis. 
Skanaus!

Komentarų nėra: