2018 m. kovo 27 d.

Kesadilija su kiaušiniu

Meksika pusryčių lėkštėje!

Juk būna taip, kad atsidarai šaldytuvą ir supranti, kad jame jau nedaug liko, bet tai, kas liko - bent dvi savaites stovi nejudinama. Štai taip ir gimsta kažkur kažkada pamatyti, nugirsti, bet nemėginti receptai. 

Receptas:
2 tortilijos
1 kiaušinis
Ketvirtis paprikos
4 riekelės rūkytos kalakuto krūtinėlės
4 riekelės sūrio
Mėgstami prieskoniai

Gaminimas:
Į sausą įkaitintą keptuvę įtieskite vieną tortiliją. Ant tortilijos muškite kiaušinį ir pagardinę mėgstamais prieskoniais gerai išsukite, kad kiaušinis padengtų visą jos plotą. Užberkite smulkiai pjaustytą papriką ir kumpelį, ant viršaus dėkite sūrį ir viską uždengę antru tortilijos lakštu atsargiai apverskite. Kepkite tol, kol sūris išsilydys ir tortilijos lakštai pakelti nebeatsiskirs. Tiekite su pomidorų padažu, grietine ar kitu mėgstamu padažu. 

Kaip galima patobulinti receptą?
Gaminant kažką panašaus į meksikiečių patiekalus niekuomet nesuklysite gardindami juos aštrumo suteikiančiais priedais: garstyčiomis, tabasco padažu ar čili pipirais. Šalia paprikos galite naudoti porus, česnaką, svogūnų laiškus, avokadus ir kitas, jūsų mėgstamas, daržoves bei priedus. Eksperimentuokite su įvairių rūšių sūriais arba atsisakykite mėsos ir gaminkite su grybais. 
Skanaus!

Komentarų nėra: