2018 m. kovo 26 d.

Sotūs pusryčių blyneliai


Saulėtas sekmadienio rytas reikalauja daugiau nei avižinės košės!

Kartais būna ir taip, kad po trejų metų, kartu su pavasarine saule, pakyla noras sugrįžti prie eksperimentų virtuvėje. Truputį dėl sukilusio kūrybiškumo, truputį dėl artimųjų paskatinimo ir dar truputį dėl naujo žaislo, kuris dovanoja geresnės kokybės nuotraukas. Galbūt po kelių savaičių vėl pamiršiu, kad kažką kažkur rašiau, o galbūt ir džiaugsiuos, kad vėl pradėjau.

Receptas:
4 v.š. (kaupini) miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 stiklinė vandens
2 nedideli kiaušiniai
Žiupsnelis druskos ir pipirų
Kiti mėgstami prieskoniai (ciberžolė, bazilikas, mairūnas, raudonėlis ar kt.)
100 g. mėgiamo rūkyto kumpio
100 g. sūrio
Aliejaus kepimui

Gaminimas:
Visus sausus ingredientus gerai išmaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius ir supylę vandenį maišykite tešlą iki vientisos masės. Į skystą tešlą įmaišykite smulkiai pjaustytą kumpį ir sutarkuotą sūrį. Kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Vartykite kol abi pusės gražiai paruduos. Rekomenduoju patiekti dar šiltus su salotomis ar marinuotomis daržovėmis. 

Kaip galima patobulinti receptą?
Į tešlą papildomai įmaišykite: smulkiai pjaustytų špinatų, svogūnų laiškų, krapų, petražolių ar kitokių žalumynų. Vegetarai ir visi, kuriems nesinori mėsos, gali keisti kumpį rūkyta žuvimi ar pakepintais pievagrybiais. 
Skanaus!

Komentarų nėra: