2018 m. gegužės 28 d.

Sūrio krekeriai

Sūru, trašku, skanu!

Rašant baigiamąjį darbą vėl grįžti prie rašymo? Gal ir nebuvo protingiausia idėja, bet praleidus mėnesį grįžti čia daug paprasčiau nei praleidus tris metus. Ta proga - mieli, mažyčiai užkandukai - krekeriukai toleruojantiems glitimą ir dievinantiems sūrius užkandžius.

Receptas:
300 g. miltų
1 v.š. šalto vandens
2 v.š. sviesto
150 g. lydyto sūrio 
50 g. parmezano
druskos, džiovintų krapų/svogūnų

Gaminimas:
Per smulkiausią tarką sutarkuokite sūrius. Dubenyje sumaišykite miltus, sūrius ir truputį druskos. Įpilkite į mišinį tirpdytą sviestą ir išmaišykite. Įpilkite šaukštą šalto vandens ir minkykite tešlą. Jeigu manote, kad šaukšto vandens mažai - įpilkite dar vieną. Minkykite iki vientisos masės. Išminkyta tešla turėtų būti nelimpanti prie rankų, gana kieta ir tampri. Ant miltais pabarstyto stalo kočiokite tešlą kiek įmanoma ploniau. Iškočiotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, pabarstykite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis (be druskos) ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. kepkite 200 laipsnių orkaitėje 3-5 min. arba kol krekeriai lengvai paruduos. Iškepus palaukite kol krekeriukai atšals ir taps traškūs. 

Kaip galima patobulinti receptą?
Išmėginkite įvairių rūšių kietuosius arba vidutinio kietumo sūrius. Eksperimentuokite su prieskoniais tiek tešloje, tiek barstant ant krekerių prieš kepimą. Kepkite didesnius krekeriukus ir išmėginkite juos su padažu mirkymui.

Receptas modifikuotas iš www.allrecipes.com

Komentarų nėra: