2018 m. birželio 12 d.

Tropinis braškių pyragas (veganiška)

Karšta vasara dovanoja saldžias braškes!

Ir taip po truputį atėjo tikroji vasara, o aš tapau laisvu žmogumi galinčiu ja mėgautis. Kartu su vasara atėjo ir metas, kuomet braškės mamos darže tapo pusryčiais, pietumis ir vakariene. Tai todėl, kad gaila matyti šaldytuve pūvančias braškes ir todėl, kad jau taip seniai negaminau nieko SAVO, išėjo tai, kas išėjo. Išmėginam? 

Receptas:
2 stiklinės miltų
1 stiklinė kokoso drožlių
2 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. cukraus
2 žaliųjų citrinų žievelės
sauja šviežių mėtų
5 v.š. aliejaus
0,5 žaliosios citrinos sulčių
1 stiklinė vandens
2 bananai
300 g. braškių

Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kokoso drožles ir smulkiai pjaustytas mėtas. Įtarkuokite žaliųjų citrinų žievelę ir viską gerai išmaišykite. Šakute gerai sutrinkite bananus ir sumaišykite juos su pusės žaliosios citrinos sultimis ir aliejumi. Gautą masę gerai įmaišykite į miltus. Įpilkite vandens ir išplakite. Į tešlą įmaišykite smulkintas braškes. Kepimo formą ištepkite aliejumi ar išklokite kepimo popieriumi, o supylus tešlą kartą gerai krestelkite. Kepkite iki 180C  įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. arba kol pyragas gražiai paruduos, o įsmeigus medinį pagaliuką ant jo nesimatys neiškepusios tešlos.

Kaip galima patobulinti receptą?
Keiskite braškes mėlynėmis, šilauogėmis, avietėmis ar kitomis, jūsų mėgstamomis, uogomis. Kokoso drožles keiskite migdolų riekelėmis. Gaminkite visavalgiams patrauklesnį variantą su pora kiaušinių (čia kiaušinius keičia bananai), sviestu ir pienu. Mėgstantys saldžiai turėtų cukraus normą dvigubinti. Patiekite su ledais ar stikline pieno.


P.S. Nesu giliai susipažinusi su veganų kultūra, todėl būsiu labai dėkinga jeigu pastebėję klaidą apie ją pranešite komentare ir pasiūlysite jos taisymo būdų. 

Komentarų nėra: