2012 m. rugsėjo 23 d.

Moliūgų pyragas

Kažkas naujo ir netikėto mano skonio ir regos receptoriams. Nuostabiai iškilęs, ryškiai geltonas ir subtiliai saldus moliūgų pyragas pakerėjo ne vien tik šeimą, bet ir draugus.
Norint pasigaminti jį namuose jums prireiks:

0,5 kg moliūgo
2 kiaušinių
1 st. cukraus
3 st. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 st. aliejaus

Gaminimas:
Atsipjaukite 0,5 kg moliūgo, išimkite iš jo sėklas ir nulupkite žievę. Tarkuokite smulkia tarka arba darykite kaip aš - meskite jį į kombainą, o ten peiliai atliks savo darbą. Išsukite cukrų su kiaušiniais iki baltumo, jie neturi išsipūsti, bet išbąla stipriai. Į kiaušinių ir cukraus masę lėtai maišant, maža srovele, supilkite aliejų. Masė turi gautis glotni ir blizgi. Į ją įsijojame miltus ir kepimo miltelius. Miltus gerai įmaišom, kad neliktų gumulėlių. Kai tešla pasidaro vientisa, supilame moliūgus ir vėl gerai išmaišom, kad gabalėliai pasiskirstytų po visą tešlą. Į kepimo popieriumi išklotą formą supilkite tešlą. Pašaukite į ~150C orkaitę ir kepkite apie 1,5h. Nepraėjus 20 min kišti nosies į orkaitę išvis nevalia, nes pyragas susmegs. Kai jau bus iškepęs (patikrinti mediniu pagaliuku) praverti orkaitės dureles ir palaikyti bent 20-30min. Iškart ištrauktas į šaltą orą, dar karštas pyragas, taip pat susmegs. Skanaukite su vaniliniais ledais ir mėgaukitės.
Skanaus :)

Komentarų nėra: