2012 m. rugsėjo 23 d.

Drėgnasis obuolių pyragas

 
 
Gaminau gaminau ir pamiršau. Buvo mano geriausias obuolių pyragas. Na nebuvo, o  yra, tik receptas jo buvo užkastas stalčiuje ir pasimetęs. Radau! Ir niekuomet daugiau jo niekur nebenukišiu, nes jis skaniausias obuolių pyragas, kokį tik įmanoma įsivaizduot.
 
Receptas:
3 kiaušiniai
100g cukraus
100 g miltų
4 nedideli obuoliai
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
citrinos sulčių
 
 
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruoškite obuolius. Perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklides ir nulupkite. Supjaustykite obuolius riekelėmis ir sudėkite į kokį indą, o jame negausiai apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite obuolius stovėti, kadangi jie apšlakstyti - jiems nieko nenutiks (nesubliukš, neparus) ir po kelių valandų. Pasiruoškite tešlą: kiaušinius išsukite su cukrumi ir cinamonu iki šiokio tokio purumo (dėl cinamono masė nebus balta, todėl nemėginkite to išgauti). Į šį gėrį įsijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Imkite kepimo indą ir pripildykite jį puse pasiruoštos masės, ant jos dėkite obuolių riekeles, kiek įmanoma, mėgindami užpildyti visus tarpus, sudėję visus obuolius ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Šiek tik krestelkite ir trinktelkite formą į stalą (tik nestipriai), kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Apibarstykite viršų vaniliniu cukrumi, taip išgausite traškią plutelę. Šaukite pyragą į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Iškepus pyragui palikite jį orkaitėje su praviromis durelėmis nors 10 min.
Drėgnas, minkštas ir nerealiai skanus, šiltas pyragas ant jūsų stalo.
Pasimėgaukite :)


Komentarų nėra: