2012 m. birželio 1 d.

Naminiai bulvių traškučiai

Sveiki, mielieji.
Sveikinu jus su pagaliau prasidėjusia, nors ir ne kokia, vasara ir skubu pasidžiaugti išlaikiusi lietuvių kalbos egzaminą devynetui. :)
Dabar belieka laukti matematikos rezultatų.
Na, o šio vakaro eksperimentas - bulvių traškučiai gaminti namuose.

Jau seniai norėjau juos išbandyti, bet niekaip neprisiruošdavau ir galvojau, jog gaminimas labai sunkus. :P
Tiesa, yra keletas gaminimo būdų, bet aš pasirinkau paprasčiausią bei sveikiausią ir tikrai nenusivyliau. :)

Reikės:
Bulvių
Druskos
Norimų prieskonių (čili, krapai, bulvių, mėsos ir pan.)

Gaminimas:
Pirmiausia nuskutam bulves ir labai plonai jas supjaustom (taip vaizdingai išsireiškiant, tai griežinėliai turėtų būti plauko storio). Tada pasitiesiam kepimo popieriaus ir ant jo išdėliojam bulvių griežinėlius, apibarstom prieskoniais...

 ...ir kišam į mikrobangų krosnelę ~5min. (Man 5min nieko nesakė, nes pirma partija iškepė per 4, antra jau 2,5min, o trečios net nežiūrėjau). Traškučiai turėtų būti lengvai apskrudę ir parudę.
Labai skanu ir be jokių riebalų.
 Lietingas vakaras šiandien nenuėjo perniek. Tikiuosi jūsiškis taip pat nepraeis veltui. :)


Komentarų nėra: