2012 m. birželio 19 d.

Braškių tarta


Tarta - nuostabus itališkas desertas, kurio pirmą kartą paragavau vos prieš savaitę. Sužavėjo, tad nusprendžiau ir pati pamėginti. Vaizdas pasakiškas, bet jis tikrai neprilygsta skoniui. Nors mano klaida: regės, suvirė kiaušinio trynys esantis kreme, bet skonis dėl to nesuprastėjo.
Reikės:

Tešlai:
300g miltų
žiupsnelis druskos
100g cukraus pudros
150g (šalto) sviesto
3 kiaušinių
1 lašas vanilės esencijos
3 v.š. vandens jei prireiktų
jei naudosite metalinę kepimo formą, tai dar šiek tiek sviesto

Užpilui:
50g miltų
40g cukraus
1 kiaušinio trynio
500ml karšto pieno

Papuošimui:
200 - 300g braškių

Eiga:
Pasiruošiame tešlą. Į dubenį įsijojame miltus, suberiame cukraus pudrą bei druską ir viską ištrinam su sviestu. Kai masė tampa vientisa įmušame kiaušinius, įlašiname esencijos ir labai gerai išmaišom vėl iki vientisumo. Jei tešla pernelyg kieta įpilame iki 3 v.š. vandens. Pasiruošiame kepimo formą, jei tai silikoninė tiesiog pilkite tešlą, jei metalinė, tai pirmiau jos vidų padenkite nestoru sviesto sluoksniu. Pašaukite į orkaitę įkaitintą iki 180C ir kepkite 30min.
Užpilas:
Į dubenį įsijojame miltus, suberiame cukrų ir įmušame kiaušinio trynį. Plona srovele nuolat maišant supilame karštą pieną. Tuomet viską pilame į puodą ir verdam ant vidutinės ugnies maišant, kol sutirštėja. Paliekame atšalti.
Pyragui iškepus ir atvėsus ant viršaus dedame užpilą ir dekoruojame braškių puselėmis.
Štai ir itališkos vasaros gabalėlis jūsų lėkštėje. :)
Skanaus.

Komentarų nėra: