2012 m. birželio 11 d.

Plikyti pyragėliai su kremu


Taigi sveiki.
Aš ir vėl čia su seper duper fainu ir lengvu receptuku. Žiauriai bijojau jį išbandyti, nes niekada dar nebuvau dariusi plikytos tešlos, bet kaip matote viskas pavyko. Ir turiu pasakyti pavyko išties gerai. :)

Pyragėliams reikės:
250g vandens
80g sviesto
1 pak. vanilinio cukraus
1 žiupsnelio druskos
180g miltų
5 nedidelių kiaušinių

Kremui (tik pusiai pyragėlių):
4-5 v.š. natūralaus sūrelio (tai manau kaip labai labai gerai sutrinta varškė su jogurtu ar pan. Na žodžiu tirštas natūralus jogurtas)
3-4 v.š. cukraus pudros
1-2 lašai apelsino esencijos

Pradedam :)
Didesniam puode užkaičiam vandenį su trupučiu druskos ir sviestu.

 Kai masė užverda į ją supilame visus iškart miltus ir vanilinį cukrų. Viską labai gerai išmaišom. Dar paverdam iki tol kol masė ima gražiai atšokinėti nuo puodo kraštų. Nuimame puodą nuo ugnies ir truputį atvėsus įmušame vieną kiaušinį. Labai  gerai išmaišom. Turi atrodyti, jog to kiaušinio net ir nebuvo.Tuomet taip pat sumušame ir likusius 4 kiaušinius (taip pat po vieną, labai gerai išmaišant). Visą šią lipnią masę dedame į konditerinį maišelį ir bandom formuoti pyragėlius ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
(taip, aš moku naudotis konditeriniu maišeliu :D)
Ir šaunam šiuos "kirmėliukus" į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - 40min.

Pasigaminame kremą.
Viską sudedame į indą ir gerai išplakame mikseriu (sunku be galo :D)
Iškepiusius ir atvėsusius pyragiukus, specialaus konditerinio maišelio antgalio pagalba, pripildome kremu. Jei norite, kad jūsų pyragėliai būtų dar ir be galo gražūs apliekite juos ant truputį sviesto ištirpdytu šokoladu.
 
Skanaus. :)

Komentarų nėra: