2012 m. birželio 24 d.

Desertų karalius - karštas šokoladas (patobulintai)



Visiems kartais pasireiškia cukraus trūkumas. Taigi ir aš nesu išskirtinė.
Noriu jums pasiūlyti tikrą cukraus ir geros nuotaikos užtaisą.
Reikės:
30g juodo šokolado
2 a.š. grietinės
10g sviesto
2 v.š. cukraus
1 kiaušinio trynio
Eiga:
Garų vonelėje išlydome sviestą, vėliau įdedame šokoladą ir taip pat išlydome. Kai šokoladas tampa skystas įdedame 2 a.š. grietinės ir viską labai gerai išmaišom vis dar kaitinant. Tuomet išjungiame viryklę ir paliekame šokoladą trumpam pravėsti. Atskirame inde (aš plakiau puodelyje) išplakame kaiušinio trynį ir cukrų iki baltumo.  Šokoladą pilame į indelį ir atsargiai ant jo šaukštu uždedame kiaušinio masę (ji neturėtų nuskęsti, jei skęsta kažkas negerai). Esant norui galima dekoruoti. ant kiaušinio masės užlašiname šokolado ir tą lašelį "ištampome" dantų krapštuko galiuku.
Skanaus. :)

Komentarų nėra: