2012 m. birželio 24 d.

Greitas maistas - kebebai namuose




Nors mano šeima nėra mėgėja mėsainių, dešrainių ar kebabų,
 bet namuose gaminto niekuomet neatsisako.
Skanus, greitas, lengvas patiekalas, kuris manau patiktų ir dideliems ir mažiems.

Reikės (vienam asmeniui):
saujos keptos, smulkiai pjaustytos mėsos (na nesvėriau - nepykit:))
2 tortilijų (kadangi mano nedidelės) (tikiuosi jums aprašyti ir naminės tortilijos receptą, bet kitąkart)
1 saujos salotų ar kopūstų (pas mane salotos buvo)
1 nedidelio trumpavaisio agurko
0,5 pomidoro
3-4 a.š. majonezo
2 sk. česnako (didesnių)

Eiga:
Pirmiausia į majonezą įspaudžiame česnaką ir paliekam, kad "prisitrauktų". Smulkiai supjaustom mėsą ir ją apkepam ant sausos keptuvės. Smulkiai supjaustom pomidorą, agurką ir salotas ar kopūstą (o galbūt ir juos abu?). Iškepus mėsai ant tortilijos patepame česnakinio padažo (mėgstantiem aštriai į šį padažą dar galima įsilašinti kelis lašus tabasco) ir uždedame mėsą, vėliau ir visas daržoves. Sulankstome kaip kebabą ir apkepame ant sausos keptuvės (mano kebabai su dryžiukais nes turiu grilio keptuvę, bet nieko neatsitiks ir kepant ant paprastos). Iškepus į vidų įpilti likusio padažo ir skanauti. Ne visuomet jie gaunasi gražūs, bet dar niekada nebuvo neskanūs.
Greitas maistas darytas namuose gali būti šimtąkart geresnis nei kavinėje.
Skanaus. :)



Komentarų nėra: