2012 m. balandžio 14 d.

Besiliejantis šokoladinis pudingas

Sveiki. Štai idėja užsimaniusiems kažko saldaus. Pas mane šis desertas kątik virto pavakariais ir labai skaniai "suėjo". :P Aptikau jį Beatos virtuvėj ir panorau išbandyti. Pradedančiąjąm sunku, bet šis kartas pavyko geriau nei pirmasis.
Taigi reikės:
100g juodo šokolado
100g sviesto
2 kiaušinių
2 trynių
4 kupinų šaukštų cukraus
2 šaukštų miltų
Eiga:
Užsikaitinam didesnį puodą su vandeniu jam užvirus uždedame ant jo viršaus (taip, kad nesiektų vanduo dugno) metalinį indą į kurį įdedame šokoladą ir sviesto ir po truputį lydome. Po truputį, tai reiškia, kad nereikia palikti ant didžiausios ugnies, ją truputį pamažinam, kad šokoladas nepradėtų svilti.
Kol šokoladas su sviestu lydosi plakame kiaušinius su cukrumi iki baltumo ir purumo, taip išplakus įdedame trynius ir dar paplakame. Kai šokoladas ir sviestas išsilydo gautą masę šiek tiek pravėsinam ir atsargiai supilame į kiaušinius. Maišome lėtai, šaukštu, labai nesimakaliojant, kad nesukristų. Sumaišius į vienalytę masę įsijojame miltus. Taip pat atsargiai išmaišome. Imam keksiukam skirtas formeles, jei jos ne silikoninės patepame sviestu ir supilame masę, turėtų gautis apie 8 pudingiukai.
Dedame juos į šaldytuvą, kadangi man pabostų laukt, tai aš dedu į šaldiklį maždaug 30min. Kai artėja laikas ištraukti pudingiukus iš šaldytuvo įkaitiname orkaitę iki 180 C ir šaunam. Kepam 12min (o kartais ir jų būna per daug). Nekišam nosies ir netikrinam kol nepraeina minėtas laikas, nes visvien nieko nepamatysit. Tiesiog viršus turi būti iškepęs, o ar vidurys vis dar skystas galima tik jausti ir tikėtis. Išėmus pudingiukus iš orkaitės atsargiai apsukame aplink juos peiliu ir tikimės, kad jie gražiai išslys ant lėkštės.
Labai skanu su vaniliniais ledais. :)
Skanaus :)

Komentarų nėra: