2012 m. balandžio 16 d.

Šokoladiniai papuošimai


Puošti šokoladu gali kiekvienas!

Ant rafaelo torto buvo pradėta jų era, o dabar atėjo metas tobulinti piešimo įgūdžius.
Norintys gaminti privalo turėti vieną svarbų ingridientą:

Šokoladą (kuo "tikresnis" šokoladas, tuo tvirtesni papuošimai)
ir keletą lašų migdolų, lazdynų ar kitokio riešutinio aliejaus (galima ir neriešutinio, bet man taip skaniau)

Gaminimas:
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą. Deja ši sudedamoji dalis turi vieną erzinantį bruožą: svyla, o susvilus paskleidžia nemalonų kvapą ir sugadina visą šokoladą (šaukštas deguto statinėj medaus). Tad norintys kokybiškų papuošimų turi saugoti savo darbo įrankius. Ištirpusį šokoladą sumaišykite su keliais lašeliais aliejaus (blizgumui) ir šiek tiek atvėsinkite. Pravėsusį šokoladą supilkite į maišelį su užtrauktuku, jo kamputy prakirpkite nedidelę skylutę ir pieškite ant sviestinio kepimo popieriaus. Norintys tikslių linijų gali kitoje popieriaus pusėje nusipiešti trafaretą. 
Išmėginkite!

Komentarų nėra: