2012 m. balandžio 15 d.

Japoniški pietūs

Sunkiai man sekasi su pavadinimais, bet čia jau mano egzotiškasis šedevras. Žinoma idėjų semtasi iš google.lt, bet tokio recepto neradau. Taigi, tai jau kažkas įdomaus ir nevisiems priimtino (iš mano šeimos valgysiu tik aš), bet bent jau man tikrai skanu. Žinoma kitą kartą darydama kai ką pakeisiu, bet recepte tikrai parašysiu ką. :)
Reikės:
Pusės saujelės virtų lukštentų krevečių
5-6 midijų (nemanau, kad jas dar dėsiu, jos man rūgštokos)
5-6 juostelių kalmaro
1 pakelio ryžių
1 morkos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
šlakelio alyvuogių aliejaus
šlakelio vyno acto
šlakelio sojos
šlakelio citrinų sulčių (čia jau viskas pagal skonį)
1/2 a.š. šafrano (jei neturit, nepirkit ir nedėkit, nes tas pusė šaukštelio kainuos apie 8lt, jei neklystu)
2 a.š. druskos (ryžiams)
Šiek tiek mairūno
3 marinuotų čili pipiriukų
maltų čili pipirų
pusės stiklinės vandens (jei prireiktų)

Na regės išvardinau jau viską :P
Gaminam:
Pirmiausia verdam ryžius su dviem šaukšteliais druskos, nes verda jie gan ilgai.
Užsikaitinam kitą puodą ir kai užverda įdedame kalmarų juosteles ir verdam jas 3min, ne ilgiau, nes kalmarus pervirus jie tampa kieti ir guminiai. Tuo pat metu įkaitiname keptuvę. Kai ji įkaista įpilam šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudedam smulkiai pjaustytą svogūną. Kai svogūnas truputi pasitroškina sudedame biriuosius prieskonius (išskyrus maltus čili pipirus) ir pakepame. Per tą laiką jau turėtų buti apvirę mūsų kalmarai, tad ištraukiame juos iš puodo. Sudedame krevetes į keptuvę su svogūnais ir prieskoniais, taip pat patroškinam. Tuo metu kai troškinasi krevetės supjaustom kalmarus ir midijas (gan smulkiai, bet nepersistengiam) sutraiškom ir supjaustom česnakus ir viską dedame į keptuvę. Morką supjaustom kubeliais ir tai pat dedame į keptuvę. Visą tą skaniai kvepentį reikalą keptuvėje apšlakstome vyno actu, citrinų sultimis ir soja. Jeigu kartais pritrūko keptuvėje aliejaus dabar jau siūlau įsipilti šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, nes alyvuogių gali suteikti specifinį skonį ir kvapą. Supjaustom čili pipiriukus pakankamai smulkiai (pabandykit atsikąst jo daugiau ir suprasit kodėl juos reikia pjaustyti smulkiai :D) ir dedam į keptuvę, tuo pačiu suberdami ir maltus čili pipirus. Tada viską permaišom, uždengem dangčiu ir sumažinam ugnį, kad troškintųsi, o ne keptų. Jei viskas bus gerai apskaičiuota, tai ryžiai jau turėtų būti išvirę, tad juos nusunkiam ir dedame taip pat dedame į keptuvę. Jei viską permaišius matote, kad ryžiai sušoko į vientisą gumulą įpilkite pusę stiklinės vandens (ne daugiau) ir vėl išmaišykite. Uždenkite dangtį ir leiskite savo pietums dar pasitroškinti bent 5min. Dėkite į indelį ir mėginkite valgyti pagaliukais jei tokius turite. :)
Ir bon apety "ボナペティ" (čia jau man google vertėjas taip sakė japoniškai :D)! :)

Komentarų nėra: