2013 m. sausio 13 d.

Bananiniai keksiukai su šokoladu

Sveiki sulaukę 2013-tųjų. Linkiu kuo skanesnių ir sveikesnių metų. Tikiuosi šiais metais ir toliau atrasime kažką naujo ir įdomaus visi kartu. Na, o šį kartą pristatau jums sodraus skonio ir ypač kvapnius bananinius keksiukus su šokolado gabalėliais.
Receptas:
100g cukraus
2 kiaušiniai
100g tirpinto sviesto
2 bananai
325g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
50g šokolado
0,5 puodelio pieno

Gaminimas:
(Visi plakimo veiksmai atliekami su šaukštu (geriausia mediniu)) Kiaušinius išplakite su cukrumi ir supilkite jau atvėsusį, bet skystą sviestą. Į masę įmaišykite į košytė sutrintus bananus ir smulkiai sukapotą šokoladą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir atsargiai juos įmaišykite į likusią masę. Įpilkite pusę puodelio pieno masei suskystinti. Viską gerai išmaišę dėkite masės po šaukštą į formeles. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Turėtų gautis +- 14 keksiukų priklausomai nuo jų dydžio. 
Šilti jie nuostabaus skonio.
Išmėginkite :)

2012 m. gruodžio 30 d.

Apelsininis kukurūzų miltų pyragas

Taip. Pošventiniai apelsinai vis dar valdo mano namuose.  Labai lengvai gaminamas ir gana pigus pyragas, kuris žinoma, kaip visuomet, pakeistas. Iš tiesų nustebau, kaip gerai gavosi, nes su mama buvom nusprendę, kad nieko iš šio pyrago nebus. Tešla tikrai per skysta kaip pyragui, bet vis dėlto viskas gerai.
Jei ir jums patinka tokie pyragai štai receptas:

120g kukurūzų miltų
1a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
280g sviesto
300g cukraus
1 apelsino sultys
2 apelsinų žievelės

Gaminimas:
 Išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki vientisos masės. Į gautą kremą po vieną įmaišykite kiaušinius. Supilkite apelsinų sultis ir žieveles, gerai išmaišykite ir suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską labai gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Jeigu tešla labai labai skysta įberkite dar šaukštą miltų. Supilkite tešlą į kepimo formą išteptą sviestu arba išklotą sviestiniu kepimo popieriumi (jeigu kepimo forma silikoninė nieko panašaus nereikia). Kepkite pyragą ~45-50min 180C orkaitėje. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Prieš valgant gerai atvėsinkite. Pyragas gaunasi saldus, drėgnas, bet traškus (dėl kukurūzų miltų). 
Skanaus :)

P.S. Perteptas grietininiu kremu ir papuoštas jis tampa nuostabiu tortu.

2012 m. gruodžio 16 d.

Apelsininiai sausainiai

Sveiki, mielieji. Šventėms po truputį artėjant atrandu laiko palepinti save ir savo tėvus saldumynais. Norėjau kepti apelsininį pyragą, bet šaldytuve pritrūkau produktų, o tokiu oru į parduotuvę eiti tikrai nesinorėjo, tad taip gimė apelsininiai sausainiai. Kaip ir yra įprasta mano virtuvėje - receptas originalus. Taip sakant pagal mane. Tešlos pagrindo receptą "pasigrobiau" iš internetinės svetainės, kurios neužsirašiau ir pamiršau, tad tenepyksta jo autorius.
O norintiems išsikepti šių tikrai lengvų ir greit gaminamų sausainių duodu receptuką:

4 kiaušiniai
100g margarino
~350g miltų
2 v.š. cukraus
1-no apelsino žievelė
~70ml. apelsinų sulčių

Gaminimas:
Išplakite kiaušinius iki vientisos masės, suberkite cukrų ir dar paplakite, supilkite miltus ir nuplauto apelsino smulkiai tarkuotą žievelę. Viską labai gerai išmaišykite šaukštu kol masė susijungs. Supilkite lydytą sviestą bei apelsinų sultis ir taip pat viską gerai išmaišykite. Tešla gausis skysta. Nepanikuokit, taip ir turi būt. Žinoma jeigu pakabinus šaukštu tešla nubėga kaip vanduo įberkite dar miltų ir vėl labai gerai išmaišykite kol neliks gumulėlių. Masės konsistencija gaunasi labai panaši į keksiukų, tad tie kam teko su jais susidurti supras. Išklokite skardą sviestiniu popieriumi ir šaukštu ant jo formuokite sausainius. Tai tikrai nėra lengva, bet idealios formos nebūtinos. Orkaitę įkaitinkite iki 250 C ir pašaukite sausainius. Po 1-2min sumažinkite ugnį iki 180C ir kepkite apie 40 min. Maždaug kas 20min sausainius apverčiau, nes pas mane nėra funkcijos, kad keptų ir iš viršaus, ir iš apačios, jei pas jus tokia yra vartyti neprireiks. Iškepusius sausainius galima aplieti šokoladu - taip dar skaniau. Receptukas puikiai tinkantis ir tingiems savaitgaliams ir švenčių stalui.
Skanaus ;)



2012 m. spalio 29 d.

Persikiniai morengai

Po vakarykščio creme brulee liko baltymų, kurių išmesti tikrai nesinorėjo, tad pamėginau dar kartą išbandyti morengus. Prisipažinsiu, kepiau nekartą - niekada nesigavo. Šis kartas tiesiog nuostabus...
 
 Reikės:
1 kiaušinio baltymo
3v.š. cukraus
0,5 a.š. persikų sirupo
 
Gaminame:
Gaminau tikrai ne iš tokio kiekio kokį parašiau recepte. Tai tik proporcijos. Nors cukraus kiekį gali tekti pasireguliuoti patiems. Taigi, mikseriu išplakame kiaušinių baltymus iki putų ir po vieną šaukštą dedame cukrų. Idėjus šaukštą cukraus paplakti ir tik tuomet dėti kitą. Taip plakti iki baltos masės be burbuliukų. Aš užtrukau apie 30min. Kai jau baltymai pakelti nebekrenta ir yra standūs paimkite šiek tiek masės ir patrinkite tarp pirštų - jeigu nebesijaučia cukraus kruopelių galite baigti plakti, jei ne tęskite. Norint, kad morengai turėtų persikų (aviečių, kolos, ar dar kokį) skonį įmaišykite sirupo arba gėrimo miltelių (zuppi jei neklystu), įberkite dar šaukštą cukraus ir vėl gerai išplakite iki tinkamos konsistencijos. Kai jau viskas baigta įkaitinkite orkaitę iki maksimalios temperatūros. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir susidėję masę į konditerinį maišelį pradėkite formuoti morengus. Pašaukite juos į orkaitę 1min. ir numažinkite karštį iki minimalaus. Praverkite orkaitės dureles ir taip kepkite apie 1h. Kai morengai taps šiek tiek rusvi, kieti ir trapūs galite juos išimti. Palikite atvėsti apie 5min ir galite skanauti. :)
 

Makaronų apkepas





Na kam atostogos, o kas siaučia prie puodų. Nesiskundžiu maisto gaminimu, tad šiandien pietums netyčia pagauta idėja - makaronų apkepas. Prisipažįstu dariau jį pirmą kartą ir net nenutuokiu koks jis turėtų būti. :P
 

 Jums reikės:
300g maltos mėsos
30g šoninės
1 vid. dydžio svogūno
3 sk. česnako
1 v.š. vorčesterio padažo
druskos, pipirų
po 0,5a.š. baziliko, raudonėlio, mairūno
2 a.š. maltos saldžiosios paprikos
šiek tiek smulkiai tarkuoto muskato
1 smulkiai tarkuota morka
2 be odelių sutrinti pomidorai
1 smulkiai sutarkuota paprika
250g makaronų
1v.š. aliejaus
iki 50g smulkiai pjaustyto poro
~100g tarkuoto sūrio
 
Gaminam:
Pirmiausia šiek tiek pasūdytame vandenyje uždedame virti makaronus. Keptuvėje apkepiname smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę, po to sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir sutrintą česnaką. Į visa tai sudedame saldžiosios paprikos miltelius ir pakepiname. Į faršą suberkite prieskonius (druska, pipirai, bazilikas, raudonėlis, mairūnas). Viską gerai išmaišykite. Faršą sukrėskite į keptuvę, užpilkite vorčesterio padažo ir apkepinkite. Pasiruoškite morką, papriką ir pomidorus, juos sumaišykite ir taip pat sukrėskite į keptuvę. Gerai išmaišykite, uždenkite dangtį ir palikite maždaug 10 min. Aukštą skardą, kurioje kepsite, gerai išvalykite ir ištrinkite sviestu. Išvirus makaronams, juos nukoškite, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite, taip makaronai nesulips. Paskleiskite pastaruosius per kepimo skardą, apkepintą mėsą su priedais lygiu sluoksniu paskleiskite ant makaronų. Ant viršaus užberkite porus ir tarkuotą sūrį. Kepkite 180C orkaitėje 10-15min.
Skanaus :)

2012 m. spalio 28 d.

Creme brulee

 
 
Po nuostabių pietų ateina metas nuostabiam desertui.
Šiandieną mano namai buvo pripildyti pasakiškų nostalgiškų Italijos kvapų. Nors tėvai nusprendė, kad šis desertas nevertas tiek darbo aš manau kitaip.
Išvertus iš prancūzų kalbos creme brulee reikštų degintą kremą, bet tai tikrai nėra tik nuodeguliai.
 
Receptėlis 6 porcijoms:
500ml riebios grietinėlės
1 vanilės ankšties
100g cukraus
6 kiaušinio tryniai
~3 v.š. cukraus pudros
 
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki 140 C. Grietinėlę supilti į puodą. Vanilės ankštį perpjauti išilgai pusiau, peiliuku išimtas sėklas sudėti į grietinėlę.Ankštį supjaustyti gabaliukais, juos taip pat sumesti į grietinėlę. Užvirinti ir iškart sumažinti ugnį, kaitinti ant nedidelės ugnies penkias minutes.
Karščiui atspariame inde kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki kreminės konsistencijos.Vėl užvirinti grietinėlę, ją supilti į kiaušinių ir cukraus plakinį, nuolat maišyti kol sutirštės (o va čia STOP! perplakimas yra neatleistinas. Negalima leisti, kad į masę įsimaišytų oro, nes gausis kažkas panašaus į neiškepusį biskvitinį sausainį...). Masę per sietelį nukošti į didelį ąsotį, mišinį išpilstyti į šešias formeles, užpildant maždaug du trečdalius jų tūrio.Formeles sudėti į didelę skardą. Įpilti karšto vandens, kad maždaug iki pusės apsemtų indelius.
Kepti orkaitėje apie 30 minučių arba kol kremas iškeps, bet liks kiek minkštas ties viduriu. Pasiiaiškinti galima papurtant indelį į šonus. Jei kremas jau nesiteliuškuoja, o yra panašios konsistencijos į želę - jis iškepęs. Išimti iš vandens, atvėsinti iki kambario temperatūros.Prieš tiekiant kiekvieną formelę lygiu sluoksniu pabarstyti cukraus pudra, karamelizuoti su virtuviniu liepsnosvaidžiu. Čia lietuviai nebūtų lietuviais jei neatrastų pigesnio būdo. Aš užkaramelizavau liaudiškai vadinama svarke, galima ir paprastu žiebtuvėliu, bet užtruks. Palikti kelioms minutėms, kad atvėstų. Galima įdėti į šaldiklį, taip gausis kažkas panašaus į ledus.
 Patiekti ir skanauti. :)

2012 m. rugsėjo 23 d.

Drėgnasis obuolių pyragas

 
 
Gaminau gaminau ir pamiršau. Buvo mano geriausias obuolių pyragas. Na nebuvo, o  yra, tik receptas jo buvo užkastas stalčiuje ir pasimetęs. Radau! Ir niekuomet daugiau jo niekur nebenukišiu, nes jis skaniausias obuolių pyragas, kokį tik įmanoma įsivaizduot.
 
Receptas:
3 kiaušiniai
100g cukraus
100 g miltų
4 nedideli obuoliai
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
citrinos sulčių
 
 
Gaminimas:
Pirmiausia pasiruoškite obuolius. Perpjaukite į keturias dalis, išimkite sėklides ir nulupkite. Supjaustykite obuolius riekelėmis ir sudėkite į kokį indą, o jame negausiai apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite obuolius stovėti, kadangi jie apšlakstyti - jiems nieko nenutiks (nesubliukš, neparus) ir po kelių valandų. Pasiruoškite tešlą: kiaušinius išsukite su cukrumi ir cinamonu iki šiokio tokio purumo (dėl cinamono masė nebus balta, todėl nemėginkite to išgauti). Į šį gėrį įsijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Imkite kepimo indą ir pripildykite jį puse pasiruoštos masės, ant jos dėkite obuolių riekeles, kiek įmanoma, mėgindami užpildyti visus tarpus, sudėję visus obuolius ant viršaus užpilkite likusią tešlą. Šiek tik krestelkite ir trinktelkite formą į stalą (tik nestipriai), kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Apibarstykite viršų vaniliniu cukrumi, taip išgausite traškią plutelę. Šaukite pyragą į iki 180C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Iškepus pyragui palikite jį orkaitėje su praviromis durelėmis nors 10 min.
Drėgnas, minkštas ir nerealiai skanus, šiltas pyragas ant jūsų stalo.
Pasimėgaukite :)